Soto ajam

Soto ajam is een gele kippensoep met vermicelli of noedels en wordt voornamelijk in Indonesië gegeten. De soep wordt ook in Singapore en Suriname gegeten. De soep wordt in sommige gevallen in combinatie met een gekookt eitje en gefrituurde aardappelen geserveerd. Kroepoek is daarnaast ook een belangrijk ingrediënt dat bovenop de soep wordt gelegd. De soep wordt vrij pittig gegeten, maar verder is het een licht en toegankelijk soepje.


Je kunt in principe op twee manieren beginnen met de bereiding van soto ajam. Maak zelf bouillon of koop kant-en-klare bouillon. De echte liefhebber maakt zelf bouillon, maar als er iets minder tijd is neig je waarschijnlijk al snel om kant-en-klare bouillon te gebruiken. De diversiteit aan verse ingrediënten maakt het gelukkig niet noodzakelijk om verse ingrediënten te gebruiken en deze soep kan dan ook prima af zonder zelfgemaakte bouillon. Uiteraard zijn er dan nog meer keuzes die gemaakt moeten worden. Kies je voor een braadkip, kipfilet of kippenbouten om deze soep te bereiden? Het is een kwestie van aanvoelen en experimenteren. De meeste mensen braden eerst een aantal kippenbouten en halen het vlees van het bot om aan de soto ajam toe te voegen. Sommige koks kiezen ervoor om het bot gewoon aan de kip te laten zitten. Je zadelt gasten op dit moment op met het ontleden van een kip en niet iedereen vindt dat prettig!

Voedingswaarde per 100 gram

  • 95 kcal
  • 4 gram vet
  • 12 gram koolhydraten
  • 2 gram eiwit

Soto ajam kun je op je eigen manier bereiden! De gegeven voedingswaarde vertelt dus in principe niets over de soto ajam die jij maakt. Over het algemeen is soto ajam een gezonde soep, buiten het feit dat er soms teveel zout gebruikt wordt.

Soto ajam

Soto ajam bereiden

Ben je er klaar voor om deze heerlijke Indonesische soep zelf te bereiden? Ervaar dan de intense smaak die deze heerlijke soep heeft. De combinatie van verse groente en gebraden kip geeft een heerlijke smaak. Een gekookt eitje maakt de soep nog net iets gevulder en is ideaal voor verschillende gelegenheden. Het koken van traditionele soto ajam kan gemakkelijk een paar uur duren en is een proces waar je echt de tijd voor moet nemen.


Andere recepten: