4 personen     Bereidingstijd: 20 minuten     Kooktijd: 60 minuten

Soto Ajam met pindakaas, limoen en koriander

Duik met ons mee in de rijke en geurige wereld van de Indonesische keuken met dit verrukkelijke recept voor Soto Ajam. Maar dit is niet zomaar een Soto Ajam, nee, we hebben er een eigenzinnige twist aan gegeven door het toevoegen van pindakaas, limoen en koriander. Wacht, pindakaas in soep? Jazeker, deze ongebruikelijke toevoeging transformeert de traditionele Soto Ajam in een smaakvolle belevenis die je niet snel zult vergeten!

De samensmelting van de rijke pindakaas, de frisheid van limoen en het aromatische koriander zorgt voor een onweerstaanbare smaakcombinatie die je smaakpapillen zal doen dansen van plezier. Deze soep is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook ongelooflijk voedzaam en vullend, waardoor het de perfecte comfortmaaltijd is voor een knusse avond thuis.

En het beste van alles? Het bereiden van deze soep is net zo plezierig als het opeten ervan! Stel je voor hoe de heerlijke aroma’s je keuken vullen terwijl je deze soep klaarmaakt voor je familie of vrienden. Elke lepel zit boordevol complexe smaken, een harmonie van hartig en fris, dat je smaakpapillen keer op keer zal verrassen. Probeer het eens en ontdek zelf waarom we zo dol zijn op deze bijzondere versie van Soto Ajam!

Ingrediënten

  • 1 kg kippenpoten
  • 2 liter water
  • 2 stengels citroengras
  • 4 blaadjes salam
  • 3 blaadjes laurier
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 uien, gesneden
  • 3 eetlepels olie
  • 2 eetlepels pindakaas
  • Sap van 2 limoenen
  • Bosje koriander, gehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: gekookte rijst en gebakken uitjes voor de garnering

Benodigdheden

  • Grote soeppan
  • Snijplank en mes
  • Citruspers
  • Citruspers

Bereidingswijze:
  • Doe de kippenpoten in de soeppan en giet het water erbij. Voeg het citroengras, de salamblaadjes en de laurier toe. Breng het geheel aan de kook en laat het op een laag vuur ongeveer een uur sudderen.
  • Verhit ondertussen de olie in een pan en fruit hierin de uien en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de pindakaas toe en roer goed door.
  • Haal de kip uit de soep en pluk het vlees van de botten. Voeg het kippenvlees terug in de soep.
  • Voeg het uien-pindakaas mengsel toe aan de soep en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg het limoensap toe en roer goed door. Laat de soep nog ongeveer 10 minuten sudderen.
  • Serveer de soep in kommen, garneer met de gehakte koriander en eventueel met gekookte rijst en gebakken uitjes.
Tips:
  • Voor een vegetarische variant, vervang de kip door tempeh of tofu.
  • Je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals taugé of prei, voor extra textuur en smaak.

Geniet van deze heerlijke, hartverwarmende Soto Ajam met pindakaas, limoen en koriander. Het is een gerecht dat zeker indruk zal maken en iedereen zal vragen om het recept!

Wil je dit recept beoordelen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *