4 personen     Bereidingstijd: 20 minuten     Kooktijd: 60 minuten

Soto ajam met gember, citroengras en kokosmelk

Stap binnen in de wereld van de exotische smaken en geuren met dit traditionele recept voor kippensoep, of zoals we het graag noemen, Soto Ajam. Deze soep is niet zomaar een soep, het is een culinaire ervaring verrijkt met pittige gember, geurig citroengras en romige kokosmelk. Het resultaat? Een soep die je van binnen opwarmt, heerlijk vullend is en je zintuigen meeneemt op een reis naar het verre Indonesië.

Deze Soto Ajam is de perfecte traktatie voor die koude winteravonden wanneer je een deken van warmte en comfort nodig hebt. Of misschien is het gewoon een van die dagen waarop je jezelf wilt verwennen met iets speciaals, iets dat verder gaat dan de gewone dagelijkse kost.

Deze soep heeft het allemaal: het is een explosie van kruidige aroma’s die je neus kietelen en een romige textuur die gewoonweg smelt op je tong. En het beste deel? Het bereiden van deze soep is een avontuur op zich. Dus trek je schort aan, zet je favoriete muziek op en laten we beginnen met deze culinaire reis!

Ingrediënten

  • 1 kg kippenbouten
  • 1 liter kippenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 stengels citroengras, gekneusd
  • 4 cm verse gember, geschild en fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 2 uien, fijngehakt
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 hardgekookte eieren, in plakjes
  • 100 gram tauge
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 limoenen, in partjes
  • Zout en peper naar smaak

Benodigdheden

  • Grote soeppan
  • Snijplank
  • Mes
  • Knoflookpers
  • Zeef
  • Kom

Bereidingswijze:
  • Verhit de olie in de soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en gember totdat ze zacht zijn.
  • Voeg de kippenbouten toe en bak ze aan alle kanten bruin.
  • Voeg de kippenbouillon, het citroengras en de kokosmelk toe. Breng aan de kook.
  • Laat de soep ongeveer een uur sudderen, of totdat de kip gaar is.
  • Haal de kip uit de pan en pluk het vlees van de botten. Zeef de bouillon om alle kruiden en stukjes te verwijderen.
  • Voeg de geplukte kip weer toe aan de bouillon.
  • Verdeel de tauge, plakjes ei en lente-uitjes over vier kommen.
  • Schep de soep over de ingrediënten in de kommen.
  • Garneer met een scheutje ketjap manis en een partje limoen. Breng op smaak met zout en peper.
Tips:
  • Je kunt de soep een dag van tevoren bereiden om de smaken nog meer te laten intrekken.
  • Gebruik verse ingrediënten voor de beste smaak.

Geniet van je zelfgemaakte Soto Ajam, vol met diepe, rijke smaken en een heerlijke romigheid van de kokosmelk. Eet smakelijk en vergeet niet om dit recept te delen met je vrienden en familie!

Wil je dit recept beoordelen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *